16.04.2021 | Oświadczenie w sprawie wycofania ze sprzedaży partii wózków Bell

Wycofanie partii produktu Lionelo LO-BELL(STN)U, EAN 5902581658913

W trosce o bezpieczeństwo klientów firma BrandLine Group spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Poznaniu, właściciel marki Lionelo, podjęła decyzję o wycofaniu partii produktu: LO-BELL(STN)U, EAN 5902581658913

W wyniku przeprowadzonej przez Inspekcję Handlową kontroli (UH.8361.72.2020) oraz audytu wewnętrznego wózek Lionelo LO-BELL(STN)U został wycofany z obrotu handlowego ze względu na wady produkcyjne. Zagrożenia polegają na ryzyku wypadnięcia dziecka z wózka i możliwości odniesienia urazu albo połknięciu przez dziecko małych elementów, co stwarza ryzyko niedrożności układu oddechowego lub pokarmowego.

Produkt może stwarzać zagrożenie z uwagi na:

• niedostateczne zabezpieczenie dziecka systemem zapięć,
  • możliwość odłączenia się uchwytów suwaków,
  • możliwości oderwania się tworzywa piankowego z pałąka,
  • niedostateczną wytrzymałość produktu.

Prosimy o natychmiastowy zwrot wózka będącego częścią wadliwej partii i odbiór środków za jego zakup. Zwrotu można dokonać bezpośrednio w miejscu zakupu lub za pośrednictwem firmy kurierskiej. Prosimy o wypełnienie formularza zwrotu, który dostępny jest tutaj. Paczkę należy nadać na adres: BrandLine Group sp. z o.o. – Panattoni Park X, Budynek B, ul. Fabryczna 11 – 62-023 Żerniki.

Przepraszamy za niedogodności!